Puppycursus

De cursist komt in aanmerking voor de puppy training wanneer de hond waarmee deel wil worden genomen, de leeftijd van 8 weken heeft en minimaal zijn 2e enting heeft gehad. Mocht de hond deze tweede enting nog niet hebben gehad, kan de cursist altijd zonder de hond de les bijwonen.

De cursus duurt 8 weken waarbij het accent ligt op de socialisatie en opvoeding.

Waarin geleerd wordt om een zo goed mogelijk baas hond relatie op te bouwen en tegelijkertijd op een speelse manier de basis commando’s aan te leren.

Wat zoal aan bod komt zijn: informatie over rangorde, zindelijkheidstraining, benchtraining, e.d., het blootstellen aan/met vreemde voorwerpen en geluiden, wandelen zonder trekken, hier komen, basis commando’s zit – af – sta – plat en het spelen samen met de hond.

De hond moet het leuk vinden om bij zijn baasje te zijn of te komen. Daarom wordt goed gedrag beloont en negeren we of breken het gedrag af wat we niet willen zien. We belonen d.m.v. onze stem, een brokje, een knuffel of even spelen.

De cursus wordt afgesloten met een certificaat als u minstens 5 lessen aanwezig bent geweest.

De lessen duren ongeveer 45 minuten en er is altijd gelegenheid voor het stellen van vragen aan de gediplomeerde instructeur.

KCHW

Ons trainingsveld bevindt zich op het 'Recreatieoord Binnenmaas'. Voor onze cursisten is toegang en parkeren tijdens de lessen gratis.