HOOPERS

Hoopers is een nieuwe hondensport die is overgewaaid uit Amerika, waar het oorspronkelijk is ontwikkeld bij de Nadac agility (North American Dog Agility Council). Sinds 2014 is de sport in Nederland geïntroduceerd door Nadac Hoopers Nederland.

Hoopers is een zeer laagdrempelige sport voor elke hond en baas. Deze tak van de hondensport is ook uitermate geschikt voor honden die niet kunnen of mogen springen. Dus groot, klein, oud of jong, iedere hond kan eraan meedoen. Doordat de hond op afstand werkt, komt er weinig tot geen fysieke belasting voor het baasje bij kijken. Hoopers is zeer geschikt voor honden die graag met hun baasjes werken en andersom..

Bij Hoopers legt de hond een parcours af bestaande uit hoops (een soort poortje) afgewisseld met tunnels, tonnen en hekjes.

Bij Hoopers heb je en vakparcours en een lijnparcours.

Bij het vakparcours staat de handler in een vak waarbij de handler de hond vanaf die positie zijn hond door het parcours begeleidt. Bij een lijnparcours kan de handler achter een lijn (gedeeltelijk) meelopen met de hond om aanwijzingen te geven.

Hoopers is een sport die wel geestelijke inspanning van je hond vraagt. Hoewel er geen sprongen worden genomen in een Hooper parcours, is het een zeer actieve sport voor de hond, doordat de hond zijn eigen werktempo bepaalt.  Daarnaast leert de hond tijdens Hoopers om zelfstandig te denken. Omdat elke les het parcours anders is, is de variatie groot en steeds weer een nieuwe uitdaging. Bij het aanleren wordt voornamelijk gebruik gemaakt van target training en wordt beloond met voer/spel beloning.

Zoals eerder vermeldt is Hoopers geschikt voor alle honden. Wel dient de hond los te kunnen werken en sociaal te zijn naar andere honden. Enige gehoorzaamheid is wel vereist, daarom moet de hond het niveau van Elementaire Gehoorzaamheid hebben.

 

 

Hoopers Wordt gegeven door een gediplomeerde instructeur

U kunt zich inschrijven voor de cursus Hoopers Beginners.

In de Hoopers beginners staan aanleren van de toestellen en eenvoudige combinaties centraal. Ook wordt er vanaf het begin gewerkt aan de zelfstandigheid en het vooruit werken van de hond.

Start:                    29 augustus 2024

Tijd:                       20.00 uur en 20.45 uur

Aantal:                   12 lessen

Duur:                     45 min

Kosten:                  € 90,00

Klik hier om naar het inschrijfformulier te gaan, geef daar ook aan welke tijd u wilt deelnemen