Workshop detectie woensdag 11 oktober 2023

 

Op woensdag 11 oktober 2023 vanaf 19.00 uur tot ongeveer 21.30 uur organiseert de Kynologen club Hoeksche Waard een workshop en lezing detectie. Twee medewerkers van Janie Dogsupport vertellen u alles wat u wil weten over de honden neus en detectie.

Wat is detectie?

Detectie is het zoeken naar een specifieke geur. De hond krijgt eerst een bepaalde geur aangeleerd. Hij leert dat het vinden en aanwijzen van deze geur een beloning oplevert. Later kunnen ook andere geuren worden toegevoegd. Vrijwel alle honden vinden werken met hun neus geweldig om te doen. Iedere hond is ook geschikt: oud, jong, groot, klein, iedere hond heeft een neus en kan daar mee leren werken.

Allereerst wordt een korte uitleg gegeven over de hondenneus en detectie , vervolgens zal Tess (Tess is een Labrador) een demonstratie geven en daarna gaat u zelf met uw hond aan de slag.

De lezing en demo vindt plaats in de kantine van de KCHW op Recreatieoord Binnenmaas. Gezien de grootte van de kantine kunnen de honden alleen in de kantine als zij aan de beurt zijn. Uw hond blijft in de auto of in een zelf meegebrachte bench (buiten de kantine). U kunt ook inschrijven zonder hond.

De kosten voor deelname met hond zijn € 17,50 voor leden en € 20,= voor niet leden (inclusief 1 consumptie) . Er is plek voor 15 mensen met hond.  De kosten voor deelname zonder hond zijn € 12,50 voor leden en € 15,= voor niet leden. Er is plek voor 10 mensen zonder hond.

 

Uiterlijke inschrijving t/m zondag 8 oktober 23.59 uur. De workshop gaat door bij minimale aantal van 15 deelnemers.

 

Inschrijven via nevenstaand formulier

Kynologenclub Hoeksche Waard

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met  Ineke Verkerk telnr 06-30056679

 

Inschrijfformulier Detectie
Via dit formulier schrijf je je in voor de detectie workshop en lezing op 11 oktober 2023. Graag per deelnemer inschrijven
Ik geef toestemming om gemaakte foto's op de website van de KCHW te publiceren
Prijzen in Euro's. * Niet betaald is niet ingeschreven