Het laatste nieuws

Category: Nieuws

Puppycursus 21 januari 2020 om 19.30 uur

Puppycursus 3 maart om 20.30 uur

Jonge hondencursus 18 februari om 19.30 uur

E.G. cursus 28

...

Basis Opvoed Cursus (BOC)

De basis opvoed cursus is een cursus voor honden die geen puppy- en jonge honden cursus hebben gevolgd en ouder zijn dan 10 maanden. Deze cursus is ook geschikt voor herplaatsers en voor baasjes waarbij de hond al ruim volwassen is.

De cursus duurt 8 weken waarbij het accent ligt op de opvoeding en staat socialisatie en het aanleren van goede gedragingen centraal. De hond moet het leuk vinden om bij zijn baasje te zijn of te komen. Daarom wordt goed gedrag beloont en negeren we of breken het gedrag af wat we niet willen zien. We belonen d.m.v. onze stem, een brokje, een knuffel of even spelen.

000101In deze cursus ligt de nadruk op oefeningen die voorkomen in de thuissituatie. Ook wordt geleerd hoe u het beste met specifieke gedragingen van de hond kan omgaan, zoals angstig, onzeker gedrag of druk gedrag van uw hond.

Wat zoal aan bod komt zijn: het blootstellen aan/met vreemde voorwerpen en geluiden, wandelen zonder trekken, hier komen, basis commando’s zit – af – sta – plat, het spelen samen met de hond, het blijf/wacht commando, dierenartstraining, niet springen tegen baas en/of anderen, negeren van fietsers/joggers, voerderbaktraining, borstelen e.d.

De cursus wordt afgesloten met een certificaat als u minstens 5 lessen aanwezig bent geweest.

De lessen duren ongeveer 45 minuten en er is altijd gelegenheid voor het stellen van vragen aan de gediplomeerde instructeur.

 

Momenteel wordt deze cursus niet gegeven.

 Inschrijfformulier

Kalender

Activiteiten agenda

''